Answers to the Retro Rewind Trivia Time Challenge #1

Hopefully you got all your answers in for last weeks Retro Rewind Trivia Time Challenge #1, because here are the answers.

1 – Which 80’s movie had this line in it – “The question is not what are we going to do. The question is what aren’t we going to do?”.

Answer. Ferris Buellers Day Off. What a classic! So many quotable lines.

2 – In 1985, George Michael sold more albums than Michael Jackson. True or false?

Answer: Waaaaaay false. Georgie boy sold a ton, but would you believe that Thriller even today still sells more albums per year than George did in 1985?

3 – The popular 80’s music group “The Go Go’s” all posed nude for an issue of Playboy together. True or False?

Answer: False only Belinda Carlise did, and yes I only bought it for the articles!

4 – What popular toys sales slogan was “Interesting playthings typifying the spirit of America?” Need a hint? I’ll bet they were honest.

Answer: Lincoln Logs, which were named after Abraham Lincoln, whose nickname was Honest Abe.

5 – He-Man had a catch phrase he used to yell at the end of his transformation. Was it:

I Am He-Man, and You Are Not!
Paul Is Dead! Long live Paul!
I Have The Power!
Better Hide Your Kids and Hide Your Wife!

Answer: C. Obviously. Nuff said.

6 – What 80s actor was valedictorian of their high school class and later turned down the lead in “American Beauty” (1999)?

Answer: That would be Clark Griswald himself, Chevy Chase. Time for old Chevy to do some more Vacation Movies as Grandpa Griswald in my opinion.

7 – What was ALF’s girlfriend from Melmac’s name?

Answer: Rhonda. For extra credit how many times did she appear on the show? Answer: Zero, because Alf mistakenly ate her.

8 – On Three’s Company, what was the name of Jack’s restaurant that he opened and was head chef of on the show?

Answer: Jack’s Bistro

9 – What was Roscoe P Coletrain’s dogs name on the Dukes of Hazzard?

Answer: Flash, which was ironic because the dog hardly could move.

10 – Did I make this up or could it be true? In the 80’s TV show that Lee Majors starred in called “The Fall Guy” I know I saw the Bionic Man make an appearance. Am I lying?

Answer: Yep total lie, but it would have been majorly cool, admit it!

The Doc

If it was made in the 80's it's simply better!Take Empire Strikes Back for instance!

Subscribe to the Retroist Newsletter

* indicates required

One thought on “Answers to the Retro Rewind Trivia Time Challenge #1

  1. PatrickJDoody says:

    Thanks for posting the answers. Chevy Chase in American Beauty? In an alternate universe, I’d like to see that version. I bet he would have been good. Different than Spacey, but still good.

    I can’t believe I didn’t remember Flash! Jeez, I need my 80s card revoked.

Comments are closed.